TP-47 Niklas Kerkelä laukoi voittomaalin kärkiottelussa

Tornion Pallo-47 kaatoi jalkapallon Kolmosen kotiottelussaan PS Kemin 1-0 (1-0) Niklas Kerkelän vapaapotkumaalilla, joka syntyi ensimmäisen jakson lisäajalla.

Kyseessä oli sivuvapari, jonka Kerkelä laittoi maalille, mutta se menikin suoraan kemiläisverkkoon. Voitto nosti TP-47:n sarjakärkeen pisteellä ohi PS Kemin, jolle tappio oli kauden ensimmäinen. TP-47 jatkaa sarjassa edelleen voittamattomana.

– Tosi ylpeä olen jätkistä. Kuudes nollapeli putkeen kertoo jo paljon. Tavoitteena on, että pysytään sarjan kärjessä, TP-47:n valmentaja Janne Oksala totesi.

– Pettymys. Urheilussa on aina kysymys voitosta. TP sitä ehkä enemmän halusi. Meidän pelaajat eivät aivan tiedostaneet, että tämä on kauden finaali, PS Kemin valmentaja Oleg Eprintsev puolestaan sanoi.

Ottelu oli erittäin tasainen, vaikka TP-47 ehkä hieman hallitsi ensimmäistä jaksoa ja PS Kemi jo selvemmin toista. PS Kemin Igor Souza sai pallon kertaalleen maaliin, mutta se liputettiin paitsioksi. Artem Liehostaiev puolestaan ohjasi pallon tolppaan, ja Souza jatkoi kimmokkeen suoraan TP-vahti Tatu Kujanpään syliin.

Toisaalta kotijoukkueella oli vastahyökkäyksistä parikin paikkaa ratkaista ottelu.

– Meillä oli paikkoja tasoittaa ottelu. Tämä joukkue olisi ansainnut enemmän. Menetimme viikon sisällä viisi pistettä, ja kaikki kuihtui siihen. Käytännössä tämä ratkaisi sarjavoiton, vaikka vain piste on eroa, Eprintsev harmitteli.

TP-47 juhli voittoa villisti yli 600 katsojan edessä. Oksala halusi kuitenkin laittaa jäitä hattuun.

– Sarjavoitto ei vielä ratkennut. Meillä on vielä kuusi peliä jäljellä.

Tapani Juusola / Lapin Kansa

PS Kemin seuraava peli on kotona Sauvosaaressa la 27.8.2022, klo 15:00. Vastaan tulee tuolloin Rollon Pojat Rovaniemeltä 

You may also like...

Translate »