Tommy Torvikoski PS Kemin ensimmäinen kiinnitys

Istun yhdessä pöydän ääressä Olegin sekä Tommyn kanssa ja keskustellaan PS Kemin uudesta tulemisesta jalkapallokartalle, hetkeä aikaisemmin on tehty yhden kauden sopimus Tommyn pelaamisesta kaudella 2022 PS Kemin joukkueessa.

Tommy Torvikoski aloitti junnuna pelaamisen Karjalahden Ihmessä 80-luvulla. PS Kemin edustusjoukkueessa hän aloitti 2000-luvun alussa kun joukkue pelasi kakkosta. Vuonna 2004 Torvikosken tie johti naapuriseuraan TP-47 pelamaan veikkausliigaa, siellä hän pelasi kahden kauden aikana yhteensä 38 ottelua liigassa. Hän on myös pelannut ykköstä Kokkolan Pallo-Veikoissa. Vuonna 2009 paluu juurilleen kun hän palasi PS Kemin joukkueeseen pelaten seurassa ykköstä sekä kakkosta. Vuonna 2013 hän kävi myös pelaamassa ja tienaamassa Ruotsissa yhden kauden Övertorneå SK:ssa.

Sitten lopuksi viisi tiukkaa?

Mitä sinulle kuuluu vuonna 2022, olethan jo 40-vuotias jalkapallotaituri?
Kiitos hyvää. Normaaliarkea tässä eletään. Työ vie valveillaoloajasta suuren osan. Sen vastapainoksi sitten sopivasti kuntourheilua. Kesän pelit tuonee arkeekin sopivasti uusia haasteita.

Mikä sai vielä innostumaan jalkapallon pelaamisesta?
Varmasti tarpeeksi pitkä totaalitauko, jonka aikana sai akut ladattua. Sen lisäksi PS Kemi tarjosi mahdollisuuden hypätä remmiin täysin omin ehdoin. Inspiroiduin Aki Karjulan ja Teemu Kvistin panoksesta KePSille. Vanhakin voi vielä pelata.

Mikä pelipaikka sinulle sopii parhaiten?
Nykykunto on mysteeri. Kymmenen vuotta nopeus oli vahvuus ja sitä kautta tuli laukottua laitoja pitkin. Tänä päivänä en ihan heti keksi, mikä voisi olla mun juttu. Katotaan jos se valmentaja jotakin käyttöä keksii. Puolustajaa tuskin tulee vieläkään. Pelikuntoon on kuitenkin vielä hurjasti matkaa.

Mitä ajattelet tämänhetkisestä mahdollisuudesta pelata/harrastaa jalkapalloa kemissä?
Lasten ja nuorten puolesta huolestuneena katson vallitsevaa tilannetta. Enkä puhu nyt pelkästään jalkapallon harrastamisen perspektiivistä vaan kollektiivisti koko urheilugenren kokonaisuutta. Tarvitsemme mitat täyttättävän jalkapallohallin uuden liikuntahallin lisäksi. Nuorissa ja lapsissa on tulevaisuus. Keminmaassa on hallihanke meneillään, johon tarvitaan varmasti koko merilapin talousalueen tuki.

Pelasit Veikkausliigaa 2004-2005 TP-47, miten laji on kehittynyt/muuttunut vajaassa 20 vuodessa?
Rehellisesti sanottuna en ole juuri seurannut mitään jalkapalloa pitkään aikaan niin paha mennä sanomaan. EM-kisapaikka lienee jonkin sortin osoitus siitä, että oikeitakin asioita on tehty. 2004-2005 kausilla riitti ainakin valovoimaisia futareita, joilla oli persoonaa. Jari Litmanen, Valeri Popovits, Mika Kottila, Tommi Kautonen, Adriano, Keijo Huusko, Jaakko Isteri, Saku Puhakainen, Antti Pohja ja Alexei Eremenko jr. Nykyään kovista pelimiehistä ja persoonista tulee mieleen Petteri Forsell. Enemmän näitä kentille

You may also like...

Translate »