PS Kemin ensimmäinen virallinen voitto

Jos on arvuuteltu nousijajoukkue Palloseura Kemin mahdollisuuksia liigassa, niin joukkue näytti viimeistään perjantaina Oulun Raatin stadionilla epäilijöille pitkää nenää.

Yli 2000 katsojaa todisti, kun PS Kemi kukisti taktisesti kypsän esityksen jälkeen liigan suurimman suosikin Helsingin Jalkapalloklubin 1-0 (1-0). Tappio oli HJK:lle kauden ensimmäinen.

– Nyt saatiin ensimmäinen täysi pistepotti pelaamalla. Tällaiset ottelut ja tulokset antavat joukkueelle enemmän buustia kuin mitkään minun neuvoni ja käskyni, myhäili PS Kemin valmentaja Jari Åhman tyytyväisenä.

Ottelun ainoa maali oli komea ja se tuli jo kun mattimyöhäiset vielä jonottivat lippuluukulla. Billy Ions harhautteli PS Kemin ensimmäisessä hyökkäyksessä itselleen tilaa laidalla ja antoi maukkaan keskityksen Ryan Gilliganille, joka laukoi komealla volleylla pallon ylänurkkaan.

Åhman oli taustajoukkoineen tutkaillut tarkasti HJK:n pelit RoPS:aa ja IFK Mariehamnia vastaan.

– HJK ei näköjään tykkää kun oikein prässätään. Se onnistui meiltä etenkin avauspuoliajalla todella hyvin. Viimeiset puoli tuntia oli puolustustaistelun myötä yhtä tuskaa. Minullakin harvenivat hiukset, naurahti Åhman kaljuaan hieroen.

Gilligan pokkasi ansaitusti ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Ei pelkästään maalinsa vuoksi, sillä esitys oli muutenkin vahva. Gilligan teki paljon pallonriistoja keskikentän pohjalla ja ehätti vielä rakentamaan hyökkäyksiä.

PS Kemi on saanut britistä oivallisen pelinjohtajan

– Uskomattoman hieno maali Ryanilta. Hän tuo omilla rauhallisen varmoilla otteillaan tyyneyttä keskikentälle, Åhman kehui suojattiaan.

Gilligan sai hyvää tukea oululaisvahvistukselta Matias Ojalalta, joka syttyi mainioon esitykseen kotikaupungissaan.

Tuloksen ja joukkueensa lisäksi Åhman oli tyytyväinen katsojamäärään ja tunnelmaan. Kun kahdessa Rovaniemen pelissä molemmissa oli vain viitisensataa katsojaa, niin Oulussa tarkka virallinen luku oli 2017.

– Enpä ole ennen nähnyt, että 2000 oululaista hurraa kemiläisille.

Tosin muutama sata katsojaa tuli Kemistä ja myös HJK:lla oli reissussa 20-30 kannattajan äänekäs joukko.

Oulussa pelattiin edellisen kerran liigajalkapalloa, kun AC Oulu oli korkeimmalla sarjatasolla vuonna 2010. Tuolloin areenana oli Castrenin kenttä, kun Raatin stadion oli remontissa. Ennen perjantaita Raatissa pelattiin pääsarjaa viimeksi 22 vuotta sitten.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo manasi joukkueensa lepsua otetta alussa.

– Se oli tämän pelin suurin opetus, ettei oltu heti valmiita. Sen jälkeen jouduimme takaa-ajajiksi, mutta PS Kemi puolusti paremmin kuin mitä me hyökkäsimme. Saimme muutaman maalipaikan sinne tänne, mutta ei mitään sen kummempaa, Lehkosuo sanaili.

PS Kemin kausi jatkuu keskiviikkona Kuopion Palloseuran vieraana. Lauantaina vastassa on jälleen Oulussa Ilves Tampereelta. PS Kemi yritti saada tuon ottelun jo Kemiin, mutta pelipaikan vaihtokaavailut kariutuivat liigan ja vastustajan kielteiseen kantaan.

Kemiläisseuran maalivahtiosasto vahvistui perjantana kokeneella Mikko Vilmusella, joka teki parin viikon testijakson jälkeen kauden mittaisen sopimuksen.

You may also like...

Translate »