PS Kemi tyly isäntä vieraille

PS Kemi ja Luleå SK pelasivat ystävyysottelun Sauvosaaren sametilla. Itse ottelu oli täysin kotijoukkueen maali-iloittelua, päättyen PS Kemin voittoon 8-1 (3-1). Vastustaja oli askeleen jäljessä joka suhteessa. Kotijoukkueessa esiintyi myös uusin hankinta, ukrainalainen Yaroslav Shapovalov joka pelasikin mallikkaasti joukkueen keskikentällä. PS Kemiltä puuttui hyökkäyksen tehomies Igor Souza Carelli sekä toppari Tiago Barbosa.

Yaroslav Shapovalov vastustajien ympäröimänä @vuorela

Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin Luleå SK kun ottelua oli pelattu n. 13 minuuttia, joukkue sai vapaapotkun n. 25 metristä ja sitä meni ampumaan Abshir Gure Sanweyne, laukaus muutti kuitenkin sen verran suuntaa kotijoukkueen muurista että se ohitti yllättyneen maalivahdin Ethan Krabbendamin. Tasoitusta ei tarvinnut kauaa odottaa kun Oluwafemi Ajayi ohjasi Victor Davisin hyvästä syötöstä pallon ohi maalivahdin. Peli oli kokoajan kotijoukkueen kontrollissa ja 31 minuutilla Raul Fletcher siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon Cedrick Fenelonin erinomaisesta syötöstö. 38 mimnuutilla Fenelon sai itse siirtää PS Kemin 3-1 johtoon Artem Liehostaievin hyvästä passista. Taolle mentiin näissä lukemissa.

Toisen puoliajan alku oli täyttä maali-iloittelu. Kolme minuuttia ja kolme maalia. Vajaa minuutti oli pelattu kun kotijoukkue siirtyi jo 4-1 johtoon, maalin teki Jesulino Pavel Da Silva, syötän tähän antoi Shamsadin Abakar. Ja tästä taas minuutti ja Cedrick Fenelon teki ottelun toisen maalinsa, siirtäen kotijoukkueen 5-1 johtoon. Pelikello näytti 48 minuuttia, kun kotijoukkue sai n. 20 metristä vapaapotkun ja sitä meni ampumaan Da Silva. Hänen lujan vetonsa maalivahti Gustav Stålnacke torjui suoraan Chinonso Edehin jalkaan ja hänen oli helppo siirtää kotijoukkueen jo 6-1 johtoon. 77 minuutilla Ryan Marcelino ohjasi maalinedestä kotijoukkueelle jo seitsemännen maalin. 82 minuutilla Artem Liehostaiev hassutti Luulajan puolustusta ja siirsi kotjoukkueen 8-1 joka oli myös ottelun lopputulos.

”Eihän tässä ollut meillä mitään jakoa, tasoeroa oli kuten numerotkin sen kertovat. PS Kemin joukkue oli hyvin organisoitu ja raateli meidän nuoren joukkueen ihan pystöön. Oli kyllä upea käydän vanhalla kotistadionilla ja samalla muistella pikkasen omia pelivuosia 80-90 luvulta”, jutteli valmentaja Heikki Vittaniemi pelin jälkeen.

”Tasoero oli aika huima. Isot kiitokset Heikin joukkuelle, kun tulivat pelamaan meitä vastaan näin keskellä viikkoa. Meidän uusi pelaaja, nuori Yaroslav Shapovalov oli juuri niin hyvä kuin oletinkin hänen olevan. Hänestä tulee olemaan vielä paljon hyötyä joukkueelle kauden edetessä. Meillä on elokuussa kaksi tärkeää vierasottelua. Ensin Oulussa (OPS) ja sitten vajaa viikko siitä ja Torniossa kohdataan TP-47 ratkaisevassa kärkiottelussa. Voitto näistä peleistä ja nousu kakkoseen on lähempänä”, Oleg Eprintsev kiteytti päivän peliä.

Kuvia ottelusta, kuvat Ari Vuorela:

You may also like...

Translate »