PS Kemi Kings lähtee kauteen Jani Paanasen johdolla!

PS Kemin kausi alkaa tällä kertaa suoraan tositoimilla. La 29.4 klo 15:00 Kemissä Jungon kentällä vastaan tulee sarjanousija Oulunsalon Pallo (OsPa).

PS Kemi aloittaa vasta nyt toiminnan, koska perinteisessä jalkapallokaupungissa ei ole enää kunnon talviharjoittelu olosuhteita. Lämmitetty tekonurmi Sauvosaareen olisi minimivaatimus, millä homma saataisiin järkevälle tasolle ja nyt kun takakenttää myllätään se olisi järkevää samalla tehdä. Päättäjien pitäisi ottaa tämä huoli nyt tosissaan, sillä ilman kilpailukykyisiä harrastusolosuhteita Kemi ei voi taistella kokoajan voimistuvaa muuttoimua vastaan.

Kemiläistä jalkapallosukua oleva Jani Paananen 46v tulee joukkueen päävalmentajaksi. Jani valmentaa myös Futsal liigassa pelaavaa TOPV:a. Oleg Eprintsev jatkaa myös molempien joukkueiden valmennusryhmässä. PS Kemi Queens päävalmentajana viimevuotiseen tapaan on Aleksei Zhukov. Jani Paananen on valmentanut huipputasolla Futsalia yli 10 vuotta. Valmentaen mm. Valkeakosken Mad Max:ia ja Ruotsissa Örebro SK:ta. Korkeimpana kruununa Sievi Futsalin Suomen mestaruus kaudella 2016-17. Jani kuuluu myös Futsalin U19 maajoukkue valmentajaryhmään. Jalkapallossa hän on valmentanut HauPassa ja oli nostamassa joukkuetta vuonna 2011 Kakkoseen. Hänen mukanaan tulee Kemiin kolme U19 maajoukkueessa pelannutta Haupan omaa kasvattia. Mikko Mämmilä, Toni Kaikkonen ja Otto Mäntyjä, jotka kaikki pelaavat tai ovat pelanneet Suomen U19 futsal maajoukkuessa. Uutena pelaaja tulee myös Maksniemessä asuva Tuomas Fager, joka on pelannut Kakkosta Käpylän Pallossa ja viime vuonna kolmosta Haupassa. ToPV:n johdon suuntaan kiitokset hyvästä yhteistyöstä asiassa.

Tuore valmentaja kuvaili omia tunnelmiaan uuden haasteen aattona näin:

”Valmentajana toimimisen perusedellytys on ennen kaikkea kykyä hahmottaa ympäristö. Ymmärrystä ihmisen oppimistavoista ja halua tuntea kokonaisvaltaisesti ihminen (urheilija), jota yrittää auttaa matkalla menestykseen?” Jani filosofoi.

”Käsillä on mahtava mahdollisuus itse oppia ja kehittyä joukkueen mukana. Kulttuurillisesti ja mentaalisesti eri ympäristöistä tulevat pelaajat antavat jo itsestään haastaa olemassa olevia ja opittuja malleja kuinka johtaa joukkuetta!” Hän iloitsee.

”PS Kemi Kings omalta kohdalta antaa ja todennäköisesti myös ottaa osansa. Realistina tiedän ettei ilman tuloksia homma ei rokkaa, mutta ilman sen tuomaa haastetta ei kai tätä hommaa kannata tehdä.” Paananen sanoo.

”Loppujen lopuksi kuitenkin yksi valmentajan ydin tehtävistä tulisi olla, millä tahansa tasolla ja missä tahansa ympäristössä, auttaa oman kykynsä mukaan urheilijaa voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin elämän jokaisella osa-alueella!” Jani tiivistää omaa näkemystään.

Joukkueiden huoltajaksi on saatu Markku Paananen, jolla on vahva osaaminen siivilityönsä kautta mm. teippauksista jne. sekä joukkueenjohtajana jatkaa Ari-Pekka Harju.

PS Kemi Kings jatkaa Mark Ellisin Leedsissä vaikuttavan Riasa akatemian kanssa erittäin vahvaa yhteistyötä ja ensi viikolla Kemiin saapuu seitsemän FC Riasan kasvattia, joista kolme, Eli maalivahti Ethan Krabbendam, puolustaja Raul Fletcher ja Cederick Fenelon olivat täällä myös viime kaudella. Mahdollisesti yksi FC Riasan pelaaja liittyy mukaan vielä myöhemmin kesän aikana. Viime kaudelta tuttu laituri Spencer Silas jatkaa myös joukkueessa. Uusi nigerialais vahvistus on kärkeen juokseva Michael Cletus.

PS Kemillä on viime vuotiseen tapaan farmi sopimus Kakkosen OTP:n kanssa, josta tullaan saamaan peli kohtaisia vahvistuksia max. kolme pelaajaa per peli. PS Kemi Kings lähtee kauteen varovaisin odotuksin, kun harjoituskausi jää lyhyeksi. Uskomme kuitenkin, että joukkue pystyy taas taistelemaan Kolmosen voitosta. Siitä huolimatta nousu pakkoa ei ole, vaan tavoitteet ovat pitkässä juoksussa ja toiminnan kehittämisessä.

Uskomme tuovamme Suomessa poikkeuksellisella kansainvälisellä yhteistyöllä Meri-Lapin alueelle runsaasti lisäarvoa ja se varmasti kehittää koko alueen jalkapalloa ja tuo viime vuoden tapaan ainakin kiihkeitä paikallis matseja ja yleisöä katsomoihin.

PS Kemi Kings joukkue tällä hetkellä. Nimen perässä edustetut seurat:

 • Mikko Mämmilä toppari ToPV, HauPa
 • Toni Kaikkonen kk/toppari ToPV, HauPa,
 • Otto Mäntylä laituri/hyökkääjä ToPV, HauPa,
 • Tuomas Fager keskikenttä KäPa, HauPa
 • Michael Cletus hyökkääjä Patoz FC, (Nigeria)
 • Spencer Silas laituri/hyökkääjä Jewels Academy, (Nigeria)
 • Ethan Krabbendam maalivahti PS Kemi, FC Riasa, Leeds (USA)
 • Raul Fletcher puolustaja PS Kemi, FC Riasa, Leeds (Englanti)
 • Cederick Fenelon laituri/hyökkäääjä PS Kemi, FC Riasa, Leeds (USA)
 • Christian Albright puolustaja FC Riasa, Leeds (USA)
 • John Goecke puolustaja FC Riasa, Leeds (USA)
 • Logan Lafferty hyökkääjä FC Riasa, Leeds (USA)
 • Pongsa Tayjasanant keskikenttä FC Riasa, Leeds (USA)
 • Shane Austin King hyökkääjä PS Kemi, FC Riasa, Leeds (USA)
 • Yaroslav Shapovalov hyökkääjä PS Kemi, PePo (Ukraina) 

You may also like...

Translate »