PS Kemi Kings kokoaa uutta organisaatiota ja joukkuetta

Englantilainen Mark Ellis on yhdessä sijoittajaryhmänsä kanssa hankkinut enemmistöosuuden PS Kemi Kingsin sarjapaikkaa hallinnoivasta IASA Europe Oy:stä. Ellis oli viikon Kemissä seuraamassa PS Kemin try out -leiriä. PS Kemi voitti lauantaina 2-0 Oulun Työväen Palloilijat tunnin kestäneessä pelissä.

Mark Ellis sai koottua PS Kemi Kingsille nimekkään valmennusryhmän.

Mark Ellis sai koottua PS Kemi Kingsille nimekkään valmennusryhmän.

Ellis omistaa myös leedsiläisen RIASA Academyn, missä nuoret yhdistävät opiskelun ja jalkapalloilun.

– PS Kemi Kings on ainoa jalkapalloseura, jonka kanssa teemme Euroopassa tällaista yhteistyötä. Haluamme luoda pelaajille reitin eurooppalaisen jalkapalloilun pariin.

PS Kemi pelaa Kolmosen sarjatasolla.

–  Tavoitteena on, että jossain vaiheessa seura pelaa taas Veikkausliigaa. Sitä en osaa sanoa, milloin tämä tapahtuu. Parissa kolmessa vuodessa meidän pitää nousta ainakin Kolmosesta Kakkoseen. Seuralla ei ole harhakuvia tehtävän helppoudesta, mutta uskon, että laadukkaalla tekemisellä saadaan haluttu lopputulos. Yhteisön tuella on tottakai myös suuri merkitys, muun muassa Bradford Cityssä pelannut Mark Ellis kertoo.

PS Kemin Kings valitsi päävalmentajaksi merilappilaisen jalkapallon hyvin tuntevan Oleg Eprintsevin. Oleg on myös seuran urheilutoimenjohtaja.

– En ole aiemmin tavannut Olegia, mutta Kingsin toiminnassa mukana oleva Pasasen Antti tuntee miehen valmennuskyvyt hyvin.

Valmennukseen tulee mukaan Juhani Himanka ja Aleksei Zhukov.

Zhukov on mukana myös naisjoukkue PS Kemi Queensien valmennusryhmässä yhdessä Jarkko Seppälän ja maalivahtivalmentajana Eero Mäki-Jokelan kanssa. Myös naisten joukkue pelaa Kolmosessa.

PS Kemi Kingsien ryhmässä tulee olemaan ulkomaalaispelaajia. RIASA Academyn kautta PS Kemiin tuli aikoinaan muun muassa Christian Eissele. PS Kemin ja RIASAn yhteistyö alkoi jo kymmenen vuotta sitten.

–Kartoitamme myös lähialueen pelaajat. Meillä on voimassa myös farmisopimus OTP:n kanssa. Pelaajaliikenne toimii molempiin suuntiin, Antti Pasanen kertoo.

OTP pelaa tällä hetkellä Kakkosen sarjatasolla. Naisten joukkueella on yhteistyösopimus myös Rovaniemen Palloseuran kanssa.

Kemiin tulee mahdollisesti kesällä myös valmentajia akatemian kautta.

– Meidän akatemian huippuvalmentajat voivat tulla Meri-Lappiin valmentamaan esimerkiksi alueen juniorijoukkueita seurasta riippumatta. Haluamme omalta osaltamme olla mukana auttamassa alueen juniorityötä, Ellis sanoo.

Tason nosto vaatii myös harjoitteluolosuhteiden paranemista. Kemissä on puhuttu useamman vuoden ajan lämmitettävästä tekonurmesta. Keminmaassa täysimittaisen palloiluhallin rakentaminen voi konkretisoitua jo lähiaikoina.

PS Kemi Kingsin ensimmäinen sarjapeli on Rovaniemellä Roi Unitedia vastaan 8.5. 14.5. PS Kemi kohtaa kotonaan Oulun Palloseuran.

Jouni Valikainen / Lounais-Lappi

You may also like...

Translate »