PS Kemi ja TP-47 kohtaavat derbyssä sunnuntaina

Lauantaina OPS:n kaatanut PS Kemi kohtaa TP-47:n joka omassa ottelussaan samana päivänä voitti HauPan.

PS Kemi jatkoi voittoputkeaan, kun se voitti ottelunsa Igor Souza Carellin kolmella ja Ryan Marcelinon kahdella sekä yhdellä vastustajan omalla maalilla murskaavasti 6-0, vierailija TP-47 otti niukan 1-0 voiton Luka Liimatan maalilla.

Meri-Lappi oli jalkapallon kehityksessä mukana vielä vuosia sitten, löytyi pelaajia jopa maajoukkueisiin.Vuonna 2022 aluetta ei voi millään mittapuulla kehua. Ei ole mahdollisuutta harjoitella ympärivuotisesti, ei Torniossa eikä Kemissä. Torniossa on kylläkin alueen ainoa Areena (Lappiahalli) jossa käy harjoittelemassa joukkueita Torniosta sekä Kemistä ja on selvää, että sieltä ei löydy kaikille joukkueille vuoroja eikä siellä voida pelata ns. ison kentän virallisia pelejä. Jospa ne puitteet joskus olisi samanmoiset kuin muualla Suomessa?

Mutta nyt otteluennakkoon

Derby-ottelut on aina oma maailmansa ja niissä joukkueet pelaavat kovalla intensiteetillä. Varmasti kumpikin joukkue haluaa vain ja ainoastaan hakea voittoa. PS Kemiltä puuttuu ottelusta varmuudella ainoastaan pelikiellossa vielä tässä ottelussa oleva Prince Kelechi Evo. Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet virallisessa ottelussa vuonna 2013, silloin ottelun voitti TP-47 numeroin 1-0. Kolmosessa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi vuonna 2019.Tuolloin ottelut päättyivät kumpikin kemiläisten voittoon (tuolloin oli nimenä Kemi City FC) 3-0.

Janne Oksalan valmentama TP-47 on saanut tänä vuonna kokea Veikkausliigahuumaa, kun joukkue kohtasi Torniossa AC Oulun Suomen Cup:n neljännellä kierroksella. Häviten hyvän taistelun jälkeen 4-0, ottelu ratkesi vasta ihan loppupuolella kun AC Oulu teki kolme maalia ihan pelin lopussa. Oksala on muuten pelannut myös PS Kemissä vuosina 2005-2009. PS Kemin valmentaja Oleg Eprintsev pelasi 1999-2002 ja valmensi Aleksei Zhukovin kanssa 2016-2018 TP-47 joukkueessa.

PS Kemi on pelannut tänä vuonna viisi ottelua, mukaan lukien kolmosen kaksi peliä, eikä ole vielä menettänyt yhtään pistettä niissä. Eprintsev ja Zhukov ovat saaneet lyhyessä ajassa joukkueen hitsautumaan yhteen ja pelamaan yleisöystävällistä hyökkäävää peliä, missä pallo liikkuu mieheltä toiselle. Joukkue on tällä kaudella täynnä nuoria ja lupaavia ulkomaisia pelaajia, jotka ovat tulleet hakemaan pelikokemusta ja samalla näyttämään omaa osaamistaan Meri-Lapin jalkapalloyleisölle.

TP-47 joukkueessa pelaa neljä pelaajaa Ville Moilanen, Jani Alaperä, Jussi Seitamaa ja Henri Korkeamäki jotka pelasivat vielä viime vuonna Kemissä. Olisivat olleet myös tänä vuonna hyviä vahvistuksia PS Kemille, mutta heidän valinta oli tälle kaudelle TP-47.

Tässä Igor Souza Carelli tekee maalin OPS:n verkkoon.

Jos ottelun mittarina pidetään tehtyjen maalien määrää kahden kierroksen jälkeen, niin voittajasta ei ole epäselvyyttä (PS Kemi 10 maalia ja TP-47 2 maalia). Mutta sunnuntaina kentällä pelaa kaksi taitavaa ja pallollista joukkuetta, jotka pyrkivät syöttelemällä saamaan nopeat hyökkääjät vauhtiin. PS Kemillä on siihen tarjota todella mielenkiintoinen ja taitava brassi Igor Souza Carelli, neljä maalia kahteen peliin ja TP-47 heittää samaan kehään kemiläislähtöisen Ville Moilasen. PS Kemin topparikaksikko Tiago Goncalves Barbosa ja Chinonso Edeh pitää huolen, että TP-47 hyökkäys ei tule pääsemään helpolla, kun Moilanen ja nuori lupaava hyökkääjä Luka Liimatta yrittävät murtautua PS Kemin maalialueelle.

Kolmosen ottelu PS Kemi – TP-47 sunnuntaina 22.5. klo 16:00 Keminmaan keskuskentällä. Liput peliin, aikuiset (yli 16.v) 10 €, työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat 5 €, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi | Kausikortti 30 €, niitä on myynissä pelin yhteydessä.

PS Kemin seuraava kotiottelu on helatorstaina Keminmaan keskuskentällä 26.5. klo 19:00 pelattava PS Kemi vs. Tervarit-j jonka jälkeen on kaksi vieraspeliä. Toivotaan, että La 18.6. kotiottelu on sitten Sauvosaaressa.

You may also like...

Translate »