PS Kemi ja Luleå SK kohtaavat Saukissa

PS Kemi saa vieraita Luulajasta kun joukkueet kohtaavat Kemissä. Ottelu pelataan torstaina 28.7. klo 19 alkaen Sauvosaaren sametilla.

Vieraiden valmentajana on kemiläislähtöinen Heikki Vittaniemi joka itse pelasi jalkapalloa Kemissä Karihaaran Tenhossa, Visan-Pallossa ja KePSin edustusjoukkkuessa yhdessä Oleg Eprintsevin kanssa 80-90-luvulla.

Luleå SK pelaa tällä hetkellä Ruotsin kolmosta ja on sarjassa keskivaiheilla. Vittaniemi oli yllättynyt positiivisesti kun Oleg otti yhteyttä ja ehdotti peliä.

Viimeksi olen käynnyt sarjapelin yhteydessä Saukissa joskus 90-luvun puolessavälissä kun kävin JJK:n kanssa pelaamassa PS Kemiä vastaan. Viisi vuotta sitten olin pelaamassa KePSin 85-vuotis juhlaottelussa ja tuolloin oli ilo tavata entisiä pelikavereita. Minusta Sauvosaaren takakenttä on Suomen parhaimpia nurmikenttiä ja on upeaa tuoda meidän joukkue pelamaan ja testamaan tämän hetken Kemin ykkösjoukkuetta. Olen seurannut netin välityksellä joukkueen menestystä ja en ole yhtään ylättynyt, että PS Kemi johtaa sarjaa. Heikki Vittaniemi juttelee puhelimen välityksellä.

Miten Ruotsin ja Suomen kolmonen eroaa toisistaan?

Minusta Ruotsin kolmonen on kovempi tasoltaan ja varsinkin kärjen osalta uskon siihen, että meidän kärkijoukkueet olisivat Suomen kakkosen tasoa. Meidän oma joukkue on tänä vuonna aika nuori mutta olemme kuitenkin sen verran satsanneet joukkueeseen, että meillä pelaa jokunen pelaaja myös ulkomailta, mm. pari pelaajaa Ranskasta. Kun kerroin pelaajille, että meillä on mahdollista saada peli järjestettyä Suomessa, niin joukkue oli heti sitä mieltä, että tottakai lähdetään Kemiin pelamaan. Onhan se ihan eri asia pelata Suomessa ja Kemissä, kun yleensä vastustajat löytyy oman alueen sisältä.

Muistan omilta pelivuosilta ja myöhemminkin, että Kemissä on aina pelattu taitavaa jalkapalloa ja valmennukseen on satsattu. On surullista seurata tätä nykyistä toimintaa lajin ympärillä. Ei ole enää Junkohallia ja harjoitteluolosuhteet on muutenkin todella huonot, se on ikävää lasten ja nuorten puolesta. Meidän omassa seurassa tulevaisuus on turvattu, olemme Luulajan alueen suurin jalkapalloseura jossa pelaa edustuksen lisäksi satoja junnuja pojissa sekä tytöissä. Meillä on myös seurassa lajit Futsalille sekä Salibandylle.

Kolmonen on nyt puolessa välissä ja PS Kemi on sarjan kärjessä ilman tappioita, rasitteena on yksi tasapeli TP-47 vastaan pelattuna. Minälaisen arvosanan Olekki antaa joukkueelle?

Joukkue saa valmentaja-arvosanan yhdeksän. On se niin mahtava porukka. Kun kautta aloitettiin helmikuussa niin haasteena oli todellakin saada kasaan joukkue jossa olisi pelaajia riittävästi. Kun sitten sain harjoitukset yhdessä Aleksei ”Losa” Zhukovin kanssa käyntiin niin sitten alkoi homma toimimaan.

PS Kemi pelaa kansainvälisen harjoitusottelun kesken kauden, mitä ajatuksia se sinussa herättää?

Kansainväliset pelit herättää aina mielenkiintoa ja minusta on todella mahtavaa, että ystäväni Heikki Vittaniemen valmennuksessa oleva joukkue tulee testaamaan meidän joukkueen pelitaidot. Meillä on ensi lauantaina 23.7. vastassa Roi United, joten mahtavaa saada heinäkuun loppuun kova peli ennen tärkeitä kärkiotteluita 6.8. OPS ja 11.8. TP-47.

You may also like...

Translate »