PS Kemi hävisi Kajaanissa

KajHa-PS Kemi 3-2 (0-1): Palloseura Kemi Kings kärsi kolmannessa pelissään kauden avaustappionsa, kun Kajaanin Haka oli kotonaan maalin parempi. Viime kaudella Kakkosessa pelanneelle KajHa:lle voitto oli kauden ensimmäinen.

Ottelu alkoi PS Kemin painostuksella ja kolmannella minuutilla Spenser Silasin hyvän syötön jälkeen Roope Hietala pääsi nokikkain maalivahti Dahal Bigyan kanssa mutta veskari oli parempi ja siitä vain pari minuuttia ja seuraavaa tilannetta pukkasi tulemaan, PS Kemi sai noin 25 metristä vapaapotkun ja sitä tuli antamaan Pongsa Tayjasanant, hänen hyvä nosto alueelle tavoitti Silasin mutta hänen ohjaus meni hieman ohi maalin. PS Kemi meni johtoo kymmenen minuutin kohdalla, kun Logan Lafferty osui ensimmäistä kertaa joukkueen paidassa. Tämän jälkeen vierasjoukkueella oli hyvä vaihde päällä, noin 15 minuutin kohdalla pääsi Lafferty kotijoukkueen huonon purun jälkeen yrittämään toista maalia mutta laukaus meni ohi maalin.

Kotijoukkueen ensimmäinen kunnon tilanne tuli 17 minuutilla kun Theykwan Ajak pääsi laukaisemaan mutta alanurkkaan suuntautuneen vedon maalivahti Ethan Krabbendam torjui helposti. 21 minuutilla Spenser pääsi laukomaan tulisesti Roope Hietalan hyvästä passista mutta kotijoukkueen maalivahti torjui upeasti tämän laukauksen mutta hyvää tilanteessa oli se ettei veto mennyt maaliin kun ottelun hyvin tuomaroinnut Jorik Hoxha vihelsi vaparin tilanteessa jossa kotijoukkueen pelaaja itse potkaisi Hietalan jalkaan ja loukkasi itseään.

22 minuutin kohdalla Fenelon Cedrick hassutti upealla yksilösuorituksella pari kotijoukkueen pelaajaa mutta syöttö ei tavoittanut omia pelaajia maalin edustalla. Peli siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueen haltuun ja 27 minuutilla joukkue vaati jopa rankkaria tilanteessa jossa rikottiin heidän mielestään pelaajaa mutta erotuomari antoi pelin jatkua. 28 minuutilla Juuso Kamutta sai hyvän pystysyötön mutta Krabbendam tuli hyvin vastaan ja otti pallon haltuun. 34 minuuttia ja kotijoukkue sai painetta PS Kemin maalille ja odottivat jopa rangaistuspotkua kun Santtu Junttila veto kilpistyi Raul Fletcher vartaloon. 43 minuutilla PS Kemi sai kulmapotkun jota meni antamaan Tayjasanant, pallo meni suoraan Christian Albrightn päähän mutta pusku kilpistyi kotijoukkueen pelaajiin. Paussille lähdettiin PS Kemin johdossa 0-1.

48 minuutilla PS Kemi sai kulmapotkun ja Spenser oli taas pahanteossa kun hän pääsi tykittämään parikin kertaa mutta kotijoukkueen puolustus kesti ja tilanne säilyi PS Kemin yhden maalin johdossa. 51 minuutilla spurttasi Ferreira Da Silva kuudelletoista ja tykitti mutta pallo jäi Krabbendamin syliin. 60 minuutilla tuli sitten kotijoukkueen tasoitus ja maali oli kyllä upea, sen vimeisteli upeasti suoraan syötöstä Juuso Mäkeläinen, tämän jälkeen pelin ottikin haltuun kotijoukkue. Siitä parin minuutin välein PS Kemi otti sitten pari keltaista korttia, ensin Albright otti tyhmän sellaisen kun hän potkaisi pallon erotuomarin vihellyksen jälkeen kohti vastustajan maalia ja myöhemmin Hietala meni sitten vastustajan jaloille.

69 minuutilla kotijoukkueen Ajak sijoitti upeasti pallon PS Kemin maalin takaylänurkkaan, näin kotijoukkue oli siirtynyt 2-1 johtoon. 74 minuuttia ja PS Kemi sai kulmapotkun ja niitä erinomaisesti koko ottelun antanut Tayjasanant laittoi pallon alueelle ja suoraan Laffertyn päähän jonka pusku jatkoi matkaa Otto Mäntylän jalkaan mutta kotijoukkueen puolustus kesti tämän tilanteen. 79 minuutilla PS Kemi sai taas kulmapotkun ja nyt siitä saatiin myös maali, Mikko Mämmilä nousi omiin korkeuksiin ja puski pallon maaliin ja ottelu oli 2-2. Mutta kaikkea voi tapahtua, pari minuuttia myöhemmmin ja pallo oli taas PS Kemin maalissa. Ensin Krabbendam torjui Ajakn vedon, pallo meni siitä PS Kemin tasoituksen tehneen Mikko Mämmilän jalkaan ja hänen purku ohjautui suoraan John Goeckein jalkaan joka oli ohjaamassa pelaajia ylös, hänestä pallo kimposi suoraan Henrique Quadrosille jonka veto upposi PS Kemin maaliin ja näin kotijoukkue marssi voitoon numeroin 3-2.

Ensi sunnuntaina PS Kemi saa Keminmaan keskuskentälle vieraakseen Rollon Pojat. Ottelu alkaa kello 13.

0-1 Logan Lafferty
1-1 Juuso Mäkeläinen
2-1 Theykwan Ajak
2-2 Mikko Mämmilä
3-2 Henrique Quadros

Kainuun Sanomat 22.5.2023

Kajaanin Hakalle riemukas voitto PS Kemistä – “Tämä oli henkisesti tärkeä voitto”

Kajaanin Haka pääsi vihdoin voiton makuun jalkapallon miesten Kolmosessa, kun se onnistui kaatamaan PS Kemin kotonaan lukemin 3–2 (0–1).

Ennen sunnuntain ottelua joukkueella oli allaan kolme ottelua ilman pistettäkään. Maalierokin oli murheellinen 3–16.

– Tämä oli helpottava voitto ja tärkeät kolme pistettä. Nyt alkaa oma pelisapluuna löytymään, Hakan päävalmentaja Risto Putkonen tuumii.

– Tämä oli henkisesti tärkeä voitto minulle ja vielä tärkeämpi pelaajille. He uskaltavat nyt alkaa luottamaan itseensä ja saadaan itseluottamusta paremmaksi.

Voiton myötä Haka nousi ainakin väliaikaisesti pois jumbosijalta. Viimeisellä sijalla nyt oleva Kemin Palloseura on pelannut yhden ottelun ja sillä on yksi piste.

Otteluun vierasjoukkue sai hyvän alun ja karkasi amerikkalaishyökkääjä Logan Laffertyn osumalla johtoon kymmenen peliminuutin kohdalla. Vieraiden johtomaalista huolimatta peli säilyi tasaisena ja kajaanilaisjoukkueellakin oli paikkansa avausjakson aikana.

Haka iski toisella puoliajalla vastaan. Vasta 14-vuotias Juuso Mäkeläinen tasoitti pelin tunnin pelin jälkeen tultuaan kentälle vain muutamaa minuuttia aikaisemmin. Kajaanilaiset eivät nostaneet jalkaa kaasulta Mäkeläisen osuman jälkeen. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Theykwan Ajakin laukaus kimposi puolustajasta ja kaarsi vastustamattomasti Kemin maalivahdin yli maaliin.

PS Kemi tasoitti vielä Ajakin maalin jälkeen, mutta Haka onnistui palaamaan takaisin johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Henrique Quadros tälläsi vastustamattoman laukauksen verkkoon puolustuksen sekaannuksen jälkeen.

– Ensimmäiset kymmenen minuuttia olimme unessa, mutta sen jälkeen koko ajan parani ja parani. Täytyy sanoa, että on kyllä huikea poika tuo Mäkeläisen Juuso, Putkonen kehaisee tasoitusmaalin tehnyttä nuorukaista.

Voitosta huolimatta Haka-luotsi näkee vielä kehitettävää joukkueen pelissä.

– Erikoistilannepuolustamista pitää saada paremmaksi, vastustaja tekee liian helposti maaleja kulmapotkuista. Onneksi saimme sen tänään kuitattua heti perään 3–2-maalilla.

– Vaihdoimme tänään kolmen topparin systeemiin ja se piti yllättävän hyvin. Ei soinut kuutta kertzaa omissa, Putkonen naurahtaa ja viittaa edellisiin otteluihin, joissa PonPa ja RoPo iskivät kuusi maalia Hakan verkkoon.

Alkukauden ongelmana on ollut kapean pelaajaringin mukanaan tuoma kova taakka. Iso osa pelaajista tahkoaa myös Hakan P17-joukkueessa Ykköstä. Viikonlopun aikana Kaarlo Tusa ja Petja Toppinen aloittivat molemmissa joukkueissa ottelun: ensin Salossa lauantai-aamupäivänä ja perään sunnuntaina PS Kemiä vastaan.

Kuormaa keventämään tuli sunnuntaina ensimmäistä kertaa kokoonpanoon saatu Muji Kazmi, joka otettiin kentälle Toppisen tilalle Kemi-ottelun puoliajalla.

Nuorten pelaajien seassa Hakan ryhmässä on muutama kokeneempi pelaaja, jotka voivat keskittyä pelkästään Kolmosessa pelaamiseen. Keskikentällä heistä “kivijalkaa” muodostavat Henrique Quadros ja Clinton Ekole.

– Clinton tuo kokemusta keskikenttään ja parantaa peliään koko ajan. Kun hän ja “Henkka” (Henrique Quadros) ottavat paikkansa keskikentälle, niin nuorempia voidaan kierrättää heidän vierellään, Putkonen näkee.

Ekolen ja Quadrosin vierellä keskikentällä nähtiin sunnuntaina ensin Petja Toppinen ja toisella jaksolla Juuso Mäkeläinen. Putkonen näkee yhteistyön toimivan hyvin: kokeneemmat pelaajat puolustavat ja nuorille pelaajille jää enemmän pallollista roolia.

Putkonen toivoisi vielä vahvistusta ja satsauksia pelaajaryhmään.

– Me tarvisimme vielä hyökkääjän. Koska sarjat on käynnissä, niitä on hankala löytää. Tiettyä romuluisuutta olisi hyvä olla kärjessä. Täytyy muistaa, että siellä on miestoppareita vastassa ja niistä ei pääse helpolla ohi.

– Ideaalitilanteessa saisimme aloitukseen miehiä kasattua ja voisimme tuoda nuoria vaihdosta sisään.

Seuraavana Haka kohtaa Oulun Palloseuran vieraissa tulevana sunnuntaina. OPS on aloittanut kauden voitolla ja kahdella tappiolla.

– Tämä toukokuu on tosi haastava ja tässä on vastassa vielä ennakkoon sarjan kovimmat joukkueet. Sikäli ihan hyväkin, että tulee kaikille selväksi miten kova sarja tämä Kolmonen on. Täällä ei millään pehmeällä pelaamisella pärjää, vaan pitää olla valmis joka pelissä.

You may also like...

Translate »