Kausi 2003

Kauteen 2003 PS Kemi lähti luottavaisena: hyvin sujunut edelliskauden päätös antoi uskoa siihen, että joukkue oli oikealla tiellä. Pelaajapakka oli pysynyt hyvin koossa, ja luotsina jatkoi Jukka Ikäläinen kakkosvalmentajanaan Jukka-Pekka Poutiainen.

Monet asiantuntijat olivat veikanneet PS Kemiä sarjan ennakkosuosikkien joukkoon, ja hyvin joukkue nuo ennakkopaineet kestikin. Sarjakaudella joukkue kärsi vain yhden tappion ja voitti oman lohkonsa peräti kuudentoista pisteen erolla seuraavaan! Valitettavasti järjestelmä tällä kaudella oli sellainen, ettei lohkovoitto riittänyt takaamaan sarjanousua.

Nousukarsintojen ensimmäisellä kierroksella tamperelainen TPV kukistui yhteismaalein 6-2. Seuraavalla kierroksella oli sitten jo nousupaikka tarjolla, mutta dramaattisten vaiheiden jälkeen IFK Mariehamn pääsi juhlimaan nousua. Kemissä pelatussa toisessa osaottelussa PS Kemi oli jo kielenmitan päässä päässä Ykkösestä, mutta paikka lipesi ahvenanmaalaisille kaksi minuuttia ennen jatkoajan päättymistä syntyneeseen 3-1 -kavennusmaaliin. Ottelupari päätyi kahden osaottelun jälkeen tasamaaleihin 3-3, mutta vierasmaalisäännön turvin IFK Mariehamn nousi.

Karsintojen kolmannella kierroksella kemiläisiltä oli jo paras puhti poissa, ja FC Kuusankoski säilytti paikkansa Ykkösessä kahden ottelun yhteismaalein 5-2. Kaikkinensa kausi tarjosi kemiläisittäin paljon ilonaiheita, mutta nousuhaaveiden kariutuminen yhdentoista kuukauden työrupeaman jälkeen tuntui raskaalta.

Joukkue

PELAAJAOTTELUTMAALIT
Haapala Olli-Pekka9
Haapaniemi Jari19
Heinonen Tapio234
Himanka Ville103
Huikari Mika9
Hyvärinen Jani6
Hyvärinen Jukka211
Ikäläinen Joonas203
Kurkela Mika244
Myllyneva Aki175
Mäkelä Juha-Petri3
Mäkitalo Joni14
Mäkipörhölä Sami20
Niemelä Henri152
Palosaari Matti231
Pietilä Mika 81
Ravander Mika9
Ruokamo Lari7
Rönkkö Lauri9
Savolainen Esa2623
Savolainen Kimmo94
Seppälä Jarkko232
Tihinen Mikko15
Toivanen Petri61
Torvikoski Tommy2510
Uimaniemi Antti5
Translate »